Partio.net sivutila?

Partio.netin sivutiloista kysytään usein samoja kysymyksiä. Tässä esimerkki vastauksestamme:

Minkälaisia sivutiloja on tarjolla?

Sivutiloja meillä on kahdenlaisia, normaali sivutilapaketti, jonne saa shell-tunnuksen ja jonne voi tehdä/asentaa omat ohjelmistonsa tai sitten Drupal- tai WordPress-sisällönhallintajärjestelmä. (http://www.drupal.org/). Näistä voi valita minkä vain eikä se vaikuta hinnoitteluun.

Voiko sivutilapaketteja muokata? Vaikuttaako se hintaan?

Paketit on käytännössä kiinteähintaisia, eli jonkun osan poisjättämisellä ei ole vaikutusta hintaan. Jos tarvitsette huomattavasti enemmän sivutilaa tai jotain muuta erikoista, niin neuvotellaan siitä sitten erikseen.

Onko paketeissa lisäkustannuksia?

Fi-osoitteen rekisteröiminen maksaa n. 50 euroa / 3 vuotta. com- ja net -päätteitä saa edullisemmin. Domainit rekisteröidään aina yhdistyksen nimiin, eikä Nettipartiolaiset ry veloita domain-rekisteröinnistä muuta kuin rekisteröinnin välittömät kulut.

Miksi partio.netin hinnat on kalliimpia kuin operaattorilla X?

Nettipartiolaiset on yhdistys, jonka omana missiona on tukea suomalaista partiotoimintaa internetissä tapahtuvin keinoin.

Yhdistyksen perustamisen aikana palvelintila oli kallista, eikä lippukunnilla ollut niihin varaa. Siihen aikaan oman palvelimen hankinta ja edullisen tilan tarjoaminen oli tärkeää.

Tänä päivänä kilpailu on ajanut sivutilojen hinnat alas, eikä Nettipartiolaiset ole enää edullisin sivutilan tarjoaja. Toisaalta, emme myöskään halua olla, sillä alkuperäinen tavoitehan on nyt saavutettu, kun sivutilaa on lippukunnille edullisesti saatavilla.

Nettipartiolaiset on kehittynyt ja etsinyt uusia tapoja tukea partiotoimintaa internetissä. Tällä hetkellä ScoutWikit ovat konkreettisin tukemismuoto, jota (kuten kaikkea yhdistyksen toimintaa) rahoitetaan mm. sivutilamaksuilla. (Nettipartiolaiset ei saa julkisia avustuksia, joten käytännössä kaikki tulot ovat joko jäsenmaksuja tai sivutilamaksuja)

Antaisin mielelläni linkin halvimpaan, tai edes halvempaan, sivutilaan, mutta en ole markkinoita seurannut. Vahva käsitykseni kuitenkin on, että sellaisia on tarjolla.

Yhdistyksellä on tällä hetkellä yksi palvelin sivutila käytössä, jossa on riittävästi resursseja. Ylläpito hoidetaan vapaaehtoisvoimin, joka tällä hetkellä toimii vaihtelevasti, koska vapaaehtoiset ylläpitäjät ovat ylityöllistettyjä. Haemme koko ajan uusia ylläpitäjiä ylläpitotiimiin. Uuden palvelimen myötä kasvatimme sivutilan kiintiöitä ja laskimme hintoja. Eli periaatteet ovat vähän toiset kuin kaupallisella puolella.

Samalla tavalla, jos eteen tulee tarpeita, jotka eivät vaaranna tietoturvaa, kohttuuttomasti työllistä ylläpitoa eivätkä aiheuta konflikteja olemassa olevien palvelujen kanssa tai vie liikaa resursseja, on vaikea keksiä syitä miksi niihin ei voitaisi vastata. Ja toki yhdistyksen toimintaan voi liittyä, ja tulla kehittämään palvelinta/palveluja tarvittavaan suuntaan.

Eli yhteenvetona sanoisin, että Nettipartiolaiset eivät ole halvin, mutta varmasti lippukuntia parhaiten ymmärtävä palveluntarjoaja.